maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hevosmessut 2013!

Kuten lauantaina lupasin, kirjottaisin Hevosmessuista tänään tai huomenna 'pienen' postauksen. No en jaksanut eilen joten kirjoitan tänään :)

7.4. Lähdin kaverini kanssa ajelemaan kohti Tamperetta kello 9.00. Paikalla olimme n. 10.15. Meillä oli ilmaiset kutsut, joten lipusta ei tarvinnut maksaa mitään. Heti messukeskukseen saavuttua siellä alkoi tunnin kestävä esteklinikka.

Sen jälkeen oli tunti aikaa, ennen kuin alkoi mitään minua ja kaveriani kiinnostavaa ohjelmaa. Kävin ilmottautumassa sillon Cassulla estekisoihin, 70cm luokkaan, jonka jälkeen kiertelimme messualueella. Seuraavaksi oli ohjelmavuorossa valjakkoajokilpailu, joka oli sinänsä kiinnostava, että en ole ennen nähnyt valjakkoajoa livenä.

Tämän jälkeen oli tauko ja keppareiden estekisat alkoivat siinä vartin kuluttua. Herpes-viiruksen takia hevosten esteluokka oli peruttu, mutta siellä oli joku toinen esteluokka, mutta emme katsoneet sitä, kun oli ne kepparikisat. Minä jouduin varmaan puoli tuntia odottamaan vuoroani radalle (oli sen verran paljon kisaajia) ja siinä ajassa ehtikin nousta oikein hyvä kilpailujännitys, jota vielä tehosti se, että minua oli alkanut särkeä pää melkein heti kun saavuimme messualueelle. Rata meni huonosti taisin tiputtaa kaksi estettä ja kieltää kerran, vain ja ainoastaan koska jännitin. Tutstuin myös yhteen foorulaiseen, Laukiin, jonka kanssa siinä sitten kisojen jälkeen juteltiin.

Käytiin syömässä oikeen huippu ravitseva ateria; sämpylä! Siis koko messuaikana 10-18.00 söin yhden sämpylän ja viis metrilakua. Kyllä oli ravitseva ruokailu xD Sitten kävästiin ostoksilla. Kaverini osti vaaleensinisen riimun+riimonnarun. Mää ostin kypärän ja avaimenperäkulaimet, jotaka oli vipuvarret. Taka-ajatusena tehä niistä kepparin kuolaimet, mut aika kapeet. Cassulle meni just ja just.

Tän jälkeen oli lajiesittelyitä montésta ja ponien raveista. Sitten oli suomenhevosten näyttelyt. Sitten tuli musta paras ohjelmaosuus, eli ongelmahvosten käsittely. Sitä veti Kari Vepsä ja hevosena toimi Nero. Siinä tuli ihan sellanen olo, et ''Voi, kunpa määki pääsisin ton yrittää noit samoi juttui ja saisin hevosen luottamaan muhun noin hyvin.''

Kello tuliin siinä jo kuus ja lähettiin kotiin. Koti matkalla käytiin syömäs viel pizzat Häijään nesteellä, kun hevosmessuissa ei hirveesti syöty xD
Messuista jäi hyvä fiilis, en oo ennen käyny. Seuravana vuonna varmaakin uudestaan :--D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti